Mobilegap

Felhő alapú megoldások

Az informatikai világ nagy újdonsága a felhő alapú tárolás és adatfeldolgozás, amely jelentősen hozzájárul a magán- és állami szektor fejlődéséhez és a hatékonyság növeléséhez.
Sok vállalat, vállalkozás úgy gondolja, hogy a felhő számos előnnyel jár a vállalkozása számára, mivel drámaian csökkenti a technológiai infrastruktúra kezelésének költségeit, ráadásul rugalmas, mérhető, önkiszolgálást biztosít és az adatokhoz való hozzáférést is egyszerűbbé teszi.
Mielőtt belekezdene a felhőalapú számítástechnikába, fontos egy olyan felhőalapú számítási stratégia kidolgozása, amely a legjobban megfelel a vállalatának.
Nincs egyetlen helyes út vagy stratégia a felhőszolgáltatások minél hatékonyabb kihasználásához. A döntés az adatközponttól, az alkalmazásoktól, a szolgáltatási portfóliótól és a változó üzleti igényektől függ.
Amennyiben felhőalapú számítástechnikát szeretne használni a vállalatában, csábító, ha egyszerűen elkezdi használni a különböző felhőszolgáltatásokat. Azonban meg kell győződnie arról, hogy olyan felhőalapú számítási stratégiát dolgozott ki, amelyet a cége köré terveztek. Nem minden felhő szolgáltatás megfelelő minden vállalat számára.

Íme öt kulcsfontosságú terület, amelyet figyelembe kell vennie a felhőalapú számítási stratégia megtervezésekor:

  • Mikor és hogyan használjon nyilvános, privát és hibrid felhőszolgáltatást?
  • Mi a vállalat stratégiája a tőke- és működési költségek időbeli kezeléséhez?
  • Hogyan tervezi elérni a megfelelő szintű szolgáltatást a felhőben és az adatközpontban?
  • Melyek azok a szabályok és előírások, amelyeket a felhőszolgáltatónak be kell tartania annak érdekében, hogy cége biztonságban legyen?
  • Hogyan tervezi az adatok vezérlését, amikor azok az adatközpontból külső felhőkbe költöznek?

A MobileGap szakértői mélyreható ismeretekkel és tapasztalattal rendelkeznek az egyéni felhőalapú megoldások tervezésében és készítésében figyelembe véve a különböző iparágak üzleti igényeinek széles körét, így segítve a kis- és középvállalatokat az átfogó felhőstratégia kidolgozásában.