2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00026

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett „PIACVEZÉRELT KUTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS PROJEKTEK TÁMOGATÁSA” című felhívás alapján a Mobilegap Magyarország Zrt. támogatási kérelmet nyújtott be, mely kedvező elbírálásban részesült.

A kedvezményezettnek az alábbi tartalmi elemeket szükséges megjelenítenie a honlapján a projekthez kapcsolódóan:

· a kedvezményezett neve            Mobilegap Magyarország Zártkörűen Működő Részvénytársaság

· a projekt címe                              CausalGap szoftvercsomag fejlesztése 2019      

· a szerződött támogatás összege                        117 387 840 Ft

· a támogatás mértéke (%-ban)                              66,3 %

· a projekt tartalmának bemutatása         

Az IKT szektor egyik jelentős és állandó jellemzője a folyamatos innováció, amely főként szolgáltatásokként megnyilvánuló alkalmazások formájában jelenik meg nagy mennyiségben, kielégítve a felhasználók széleskörű érdeklődését. Az ágazat összetett platformrendszerének fenntarthatósága és további fejlesztéseinek hatékony beillesztése szempontjából elengedhetetlen, hogy visszatérően átfogó képet kapjunk egy-egy hálózati szegmens (vagy a teljes hálózat) paramétereiről, konfigurációjáról a lehető leghatékonyabb módon. 

A CausalGaP ezen a ponton képvisel kiemelkedő színvonalú hozzáadott értéket, hiszen nem kisebb küldetést vállal magára, minthogy műszaki diagnosztikai módszereivel, hálózati térkép készítő eszközeivel, kivételes rugalmasságával és valós idejű megközelítésével, igény szerinti megjelenítést tesz lehetővé biztonságos módon a távközlési hálózatok üzemeltetésében, tervezésében résztvevő kollégák, valamint a vállalati (felső)vezetés számára. 

A CausalGaP –PNT (Present Network Topology –  A jelenlegi hálózat „helyzetgeometriája”) egy olyan főmodul, amely egy meglévő, már felépített hálózat jellemzőit, jelenlegi konfigurációs adatait gyűjti össze a valós információt tartalmazó eszközökből. Ezt követően igény szerint elemzi azokat, és a megfelelő formátumban jeleníti meg a kívánt adatokat. 

· a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés)

2022.12.31.

· projekt azonosító száma              2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00026


Causalgap mérföldkövek műszaki összefoglalója