Mobilegap

IoT megoldások

A Mobilegap egyaránt elkötelezett a Telekommunikáció és az IT szektorban jelen lévő folyamatos technológiai fejlődés tudáshalmazának elsajátítása – és ezen tudásának optimális hasznosítása irányában. A tudás és a szerzett tapasztalat az Ügyfeleinkkel közösen megtervezett projektek leszállítása során válik egyedi értékké, ennek kiemelkedő példája az IoT (Internet of Things) széleskörű felhasználási szegmenséhez tartozó Okos megoldásaink fejlesztési irányai. Ügyfeleink irodaépületeinek, telephelyeinek, üzlethelységeinek, valamint otthonok és társasházak (specifikált ökoszisztéma) működését, működtetését tehetjük hatékonyabbá, kényelmesebbé illeszkedve a pandémiás helyzet (COVID-19) által teremtett elvárásokhoz is (érintésmentes azonosítás, sorfigyelés, geofencing stb.) az összekapcsolt hétköznapi eszközök adathálózaton keresztül történő kommunikációjával, az automatizált döntéshozatal algoritmusai és a mesterséges intelligencia alkalmazásával.

Slide
Okos eszközök

Szenzorok és eszközök kiválasztása. A hálózatba integrált hardver és szoftver specifikációjának fejlesztése, koncepcionális kialakítása, prototípusa, tesztelése és végül bevezetése.

Kommunikáció

Pehelysúlyú adat protokollok + 3G/4G/5G, LoRa, BLE, ZigBee

Felhő platform

Felhő megoldások kiválasztásának támogatása - építeni (Openstack) vs vásárolni (AWS, Azure) , Infrastruktúra szolgáltatás kialakítása

Alkalmazások

Eszközkezelőportál kialakítása,
Mobil- és webalkalmazások készítése

Az IoT (Internet of Things) hálózaton kapcsolódó „intelligens” eszközök halmaza, melyek szenzoroknak köszönhetően képesek adatokat gyűjteni és feldolgozni. 

Hét fontos jellemzője van: 

  • Kapcsolódás 
  • Dolgok – bármi amit összekapcsolódásra, csatlakoztatásra terveztek (érzékelők, háztartási készülékek stb.) 
  • Adat – az IoT fő eleme 
  • Kommunikáció: Az összekapcsolódott dolgok képesek kommunikálni egymással (adattovábbítás) és ezek adatok elemzésre felhasználhatóak 
  • Intelligencia: az érzékelés és adatelemzésből gyűjtött intelligencia 
  • Akció – az intelligencia következménye, ami lehet manuális vagy automatizált 
  • Ökoszisztéma – összekapcsolt eszközök, technológiák széles hálózata, melyet vállalatok, szakemberek használnak egy adott cél elérésére.